Century21 odmítá odškodnit poškozené klienty!

13.07.2013 21:39

Na Občanské sdružení Společná obrana se tentokrát obrátila skupina padesáti klientů poškozených ze strany Century21, respektive její pražské odnože Reality21. Celkový počet poškozených klientů není sice tak obrovský, jako v případě PROLUXU, nicméně celová škoda je přes 70 milionů korun!

 

O co se jedná? Společnost Reality21 se zavázala smluvně, že klientům, kteří byli svolni s prodejem své nemovitosti jejím prostřednictvím, zajistí v rámci požadované provize, rovněž úschovu peněz a to konkrétně v advokátní úschově jistého Miloše Vlasáka, který s touto realitkou v té době úzce spolupracoval. Pokud by s tímto smluvním návrhem klient nesouhlasil, musel by si jinou úschovu zaplatit extra.

 

Vzhledem k celkově poměrně dobrému jménu Century21, nemohli ovšem klienti tušit, že tato společnost jim doporučí (ba přímo vnutí) advokátní úschovu u zloděje, který si všechny jejich peníze (za cca 50 nemovitostí) ponechá.

 

Nyní je tedy pan Vlasák sice již v cele předběžného zadržení, nicméně okradeným klientům je to houby platné. Policie totiž ukradených 70 000 000 nenašla! A tak těmto lidem, kteří zůstali bez střechy nad hlavou i bez peněz (které leckdy představovaly veškerý jejich majetek) zbyly leda oči pro pláč.

 

Za tuto pro leckoho z poškozených až fatální situaci odmítají ovšem nést zodpovědnost jak pražská pobočka Reality21, tak mateřská společnost Century21 a o jakémkoli odškodnění klientů ani neuvažují!

 

A nejen to! Tato společnost dokonce vyhrožovala provozovateli webových stránek websnadno, u něhož si poškození klienti zřídili stránky na kterých chtěli zveřejňovat aktuální informace týkající se možností obrany, že pokud nebudou tyto stránky zrušeny, že ho zažalují pro poškozování dobrého jména.

 

Pan Tomáš Růžička jako administrátor websnadno, bohužel tyto výhružky neustál, nechal se zastrašit a skutečně stránky poškozených klientů zablokoval.

 

Nicméně sdružení Společná obrana www.spolecnaobrana.net přislíbilo všem těmto klientům pomoc. A pokud Century21, která je obrovskou a velmi bohatou nadnárodní společností, která je navíc pro podobné případy jistě pojištěna (nebo by měla být pojištěna) že pokud tyto klienty v plné výši neodškodní, jsme odhodláni pomoci těmto lidem táhnout jejich soudní spory třeba až k soudu pro lidská práva.

 

A slibujeme, že zajistíme pro Century21 takovou publicitu, že se brzy zařadí v očích veřejnosti hned vedle PROLUXU k (mírně řečeno) nejméně oblíbeným a nejnedůvěryhodnějším realitkám v naší zemi a možná i ve světě!