Demonstrace proti ŠMEJDŮM

03.05.2013 13:22

 

Vážení přátelé,

 

Občanské sdružení Společná obrana svolává tímto všechny slušné lidi na den 22.5.2013 od 10:00 hod. na Ovocný trh 14, (před Obvodním soudem pro Prahu1) na

 

Demonstraci proti šmejdům

 

Nastal totiž čas, kdy bychom si měli všichni uvědomit, že naše společnost se již dávno nedělí na levici a pravici, nedělí se na horňáky a dolňáky, nebo chcete-li na majetné a méně majetné, či nemajetné. Nedělí se ani podle národnosti, barvy pleti, či náboženského vyznání.

 

 

To co naši společnost ve skutečnosti nejvíce rozděluje je

postoj jednotlivců k základním mravním hodnotám na kterých stojí naše společnost a tolerance k jejich porušování!

 

Na jedné straně barikády tak stojí normální slušní lidé, kteří považují za normální nelhat, nepodvádět, nekrást a navzájem si pomáhat.

Jedná se o lidi, kterým není lhostejný pohled na cizí utrpení a kteří jsou ochotni kdykoli nezištně podat pomocnou ruku spoluobčanům, pokud ji tito potřebují.

 

Na druhé straně se ovšem nachází jakési podivné bytosti, které snad ani nelze nazvat lidmi v pravém slova smyslu, neboť jejich chování nemá s lidskostí vůbec nic společného a pro normální lidi je naprosto nepochopitelné, neakceptovatelné a odporné. Tito šmejdi a mistři švindlu všech kategorií, se nezastaví před ničím a před nikým. Šmejdům totiž záleží pouze a jenom na jejich vlastním prospěchu a blahobytu a slova jako morálka či etika jsou pro ně prázdným, směšným až absurdním pojmem a jakékoli soucítění s ostatními lidmi jim připadá vzhledem k jejich činnostem zcela zbytečné až kontraproduktivní.

 

Dobré mravy tedy zřejmě pro ně nepředstavují položku účetní uzávěrky.

 

Kdo by si ovšem myslel, že zde popisuji nějaké recidivisty, zloděje, či vrahy, u kterých takový postoj lze do jisté míry logicky předpokládat, ten je na omylu. Obrovské množství takovýchto bezcitných a bezectných bytostí nalezneme bohužel i mezi občany, kteří žijí navenek spořádanými rodinnými životy. Jako řádní zaměstnanci plní úkoly svých nadřízených, či jako podnikatelé vedou podniky. A aby toho nebylo málo (a toto je nejvíce alarmující), tak v poměrně velkém počtu se tito navenek slušní lidé, ale uvnitř šmejdi, vyskytují i ve všech státních úřadech a institucích na všech úrovních - nižšími správními orgány, policejními složkami, či soudy počínaje a vládními úřady konče. Jedni ve zlé vůli zneužívají dobré víry ostatních občanů a jiní to programově tolerují.

 

Jako apolitické občanské sdružení nemáme ambice pouštět se do politického boje. Neboť jak jsem již uvedla na začátku, nejedná se o politický problém! Nemáme tedy ambice svrhávat vládu. Ani nemáme ambice zakládat další (kolikáté již?) politické hnutí, či stranu.

 

Nemyslíme si totiž, že by se mravní marasmus v jakém se naše země nachází, změnil nějakým převratem a jako mávnutím kouzelného proutku obarvil vše narůžovo a zloději by přestali krást a podvodníci podvádět.

 

S největší pravděpodobností by se zase nic z toho nestalo. A nebo pokud stalo, tak nejspíš zase k horšímu, jak nás již dějiny poučily.

 

Nám všem jde ale přeci jenom o to, abychom mohli v klidu žít, pracovat a vychovávat své děti beze strachu zda a kdy nám bez jakéhokoli našeho zavinění a jen na základě zneužití naší dobré víry  zaklepe na dveře exekutor a obere nás na pokyn nějakého šmejda o náš majetek.

 

Jako občanské sdružení Společná obrana, které vzniklo jako reakce na bezuzdné řádění podvodníků všeho druhu navhujeme toto:

 

Pojďme se přestat bát šmejdů!

 

Pojďme přestat být ovcemi! Pojďme se iniciativně zapojit do společného boje! Nevěřte tvrzení, že za blbost se platí! Dobrá víra není blbost a je hodna právní ochrany! Neplaťte za zboží a služby které jste neobdrželi, nenechte se oškubávat od různých šmejdů na předváděcích akcích pro seniory, od podomních a internetových prodejců, od obchodních zástupců různých prapodivných pojišťoven, úvěrových společností, či realitních kanceláří.

 

Buďte bdělí, buďte opatrní, ale buďte také trochu odvážní!

 

BRAŇTE SVÁ PRÁVA!

 

A pokud se Vám přeci přihodí, že Vás nějaký takový vykuk opije rohlíkem a Vy mu v omylu podepíšete nějakou šílenou smlouvu, nedejte se! Občanský i Obchodní zákoník obsahují mnoho paragrafů, které jsou vhodné na Vaši ochranu. Ty bestie se totiž spoléhají právě na to, že se bránit nebudete a kde není žalobce – není soudce!

 

Pojďme každý podle vlastních možností a schopností přiložit ruku k dílu!

 

Začít můžete kdykoli a kdekoli! Pokud Vám připadá, že na Vás bylo spácháno bezpráví, pište a otravujte média, pište a otravujte zákonodárce. Možná Vám to připadá jako marnost, ale není to marnost. Víme to! Je to úmorná mravenčí práce, ale podařilo se nám již navzdory mnoha předpovědím školených právníků zvítězit nad podvodníky v mnoha bitvách a víme, že i neuvěřitelné se může občas stát skutečností!

 

Vyzývám Vás: Nebuďte lhostejní a přijďte nás podpořit! Přijďte upozornit veřejnost na tento zásadní problém! Pokud budete mít zájem, můžete i Vy na naší demonstraci promluvit. Můžete se nahlas podělit o Vaše zkušenosti s konkrétními podvodníky.

 

Na demonstraci si můžete přinést vlastní transparenty s nápisy proti konkrétním podvodným firmám. Vaší iniciativě se meze nekladou a čím více se nás sejde, tím spíše budeme mít šanci podělit se o naše zkušenosti a hlavně o možnosti obrany s širší veřejností.

 

Na závěr bych ráda ještě uvedla na pravou míru, že název naší akce "Demonstrace proti šmejdům" nemá nic společného s filmem "Šmejdi" a s právě probíhající podpisovou kampaní paní režisérky Dymákové. Výraz "šmejdi" bereme od samého počátku spíše jako velmi přiléhavý obecný pojem pro pachatele nekalých obchodních praktik, kteří prodávají podvodnými marketingovými triky "obyčejný vzduch za tisíce".

Přiznávám, že název demonstrace byl inspirován tímto filmem, nikoli ovšem navazující podpisovou akcí "Proti šmejdům" o které jsem v době, kdy jsem demonstraci ohlásila, ani nevěděla.

Ačkoli jsem se domnívala, že by bylo ku prospěchu společné věci naše snahy spojit a domnívala jsem se, že paní režisérka naše pozvání na akci přivítá, její stanovisko je takové, že se od této akce distancuje.  Důvody mi bohužel nevysvětlila. Její postoj mi ovšem nezbývá, než respektovat. Na veřejnosti se pak k naší akci dokonce vyjádřila tak, že my chceme na jejím filmu parazitovat!

www.blesk.cz/clanek/zpravy-petice-proti-smejdum/196598/reziserka-dokumentu-silvie-dymakova-chteji-parazitovat-na-smejdech.html

Je tedy na každém z Vás domyslet si komu z nás jde o skutečnou obranu lidí poškozených šmejdy a komu pouze o marketingový tah a touhu zviditelnit sama sebe!

 

Děkuji Vám předem za Vaši hojnou účast a 22.5.2013 na Ovocném trhu se budu těšit na shledanou!

Světlana Glaserová (předsedkyně)

O naší demonstraci v deníku METRO

www.floowie.com/cs/cti/metro-0705-13/#/zvacseni/15/

 

Deník BLESK, který podporuje a propaguje dokument režisérky Dymákové "Šmejdi" nám vyhrožuje žalobou! Více zde:

www.spolecnaobrana.net/news/blesk-ma-ochrannou-znamku-na-smejdy/