Essox- pokračování

14.09.2013 23:40

 

V lednu tohoto roku se na Občanské sdružení Společná Obrana obrátila paní Kateřina Klasnová s tím, že ji požádala naléhavě o pomoc zoufalá invalidní důchodkyně z Českých Budějovic paní J.F. , která spadla na předváděcí akci do nastražených sítí firmy ESSOX s.r.o. Se sídlem Senovážné nám. 231/7 České Budějovice.

 

Psali sme již v tomto článku:

https://vitbarta.cz/spolecna-obrana/659-hrnecku-var-za-42-tisic-podvodnik-ma-ale-smulu.htm#.UjTHb3_wF8E

 

 

Jen ve zkratce tedy připomeneme, co se vlastně přihodilo:

 

Na předváděcí akce firmy Bismark v hotelu Kanon v Českých Budějovicích se invalidní důchodkyně paní J.F. nechala přesvědčit o tom, že nutně potřebuje sadu hrnců na vaření zdravé stravy a podepsala smlouvu, zároveň se smlouvou na předražené hrnce, byla ovšem podepsána i smlouva s firmou ESSOX o úvěru na nákup těch šmejdských hrnců ve výši 25 000. Vzápětí ovšem paní J.F. došlo, že se nechala zmanipulovat k naprosté pitomosti a tak řekla prodejci, že od smlouvy odstupuje. Prodejce předstíral sice jisté zklamání, nicméně paní J.F. ujistil, že smlouva je stornována a nádobí si ponechal.

Paní J.F. si tedy oddechla, že má hrnce na zdravou stravu z krku. To ovšem netušila, že prodejce smlouvu nestornoval a po pár měsících, se dočkala upomínky od firmy ESSOX, nikoli ovšem na 25 000,.Kč., které údajně mělo nádobí stát, ale na 42 590,-Kč. !!!

 

Když se Společná obrana začala tímto případem zabývat, zjistili jsme, že veškeré smlouvy, které společnost ESSOX uzavřela před datem 01.04.2012 trpí právní vadou obcházení zákona a jsou NEÚČINNÉ! Respektive z těchto smluv nelze nařídit a vykonat exekuci, neboť rozhodčí doložka nebyla platně sjednána!

V této věci již opakovaně rozhodl NS, a to např. v rozhodnutí spis.zn. 23 Cdo 107-2012 ze dne 25. ledna 2012, spis.zn. 23 Cdo 3629-2010 ze dne 28. března 2012, spis.zn. 23 Cdo 4204-2009 ze dne 25. října 2011 atd.

Naivně jsme z tohoto zjištění dovodili, že příběh paní J.F. bude mít s největší pravděpodobností šťastný konec.

 

Šeredně jsme se ovšem přepočítali! Firma ESSOX i přesto podala na paní J.F. Žalobu a to konkrétně u Společnosti pro rozhodčí řízení a.s. Sokolovská 60, 120 00 Praha 2, které (jak je všeobecně známo) šéfuje sám veliký JUDr.Tomáš Sokol! Proti této žalobě jsme pomohli paní J.F. podat včas vyjádření, stále ještě v domnění, že přeci zákony naší země platí i pro Sokoly!

 

Chyba lávky! Mocný Sokol, který zbudoval svůj velmi výnosný byznys na neštěstí těch nejubožejších (příjmy jednotlivých rozhodců této společnosti se pohybují kolem 25 000,-Kč. na den!), přeci potřebuje držet nad vodou své zaměstnance.

 

Proč by si tedy měli rozhodci kazit tak výnosné obchody a rozhodovat ve prospěch nějaké důchodkyně, když jim společnost ESSOX dohazuje pravidelně taková tučná sousta?

 

Kauza paní J.F. tak prošla v tichosti rozhodčím řízením bez nařízení jednání a soukromým loupežníkem (rozhodcem) bylo rozhodnuto, že má zaplatit již nikoli 25 000, ani 42 590, ale aby ani kamarádi pana Sokola, soukromí exekutoři nepřišli zkrátka, tak pro jistotu již

75 600,-Kč !!!!

 

A toto se děje dnes a denně! Parazity v bílých límečkách totiž nezajímají žádné zákony! Na ty oni zvysoka kašlou! A paní J.F. mi dnes půl hodiny brečela do telefonu, že raději ukončí život, než žít dál v takové zemi!