MAXEN - další smutný příběh

11.08.2013 22:21

Dobrý den, paní Glaserová, obracím se na vás s informací a radou o pomoc ohledně RK maxen v pardubicích. S panem Kalabzou máme taky špatnou zkušenost. Chtěli jsme zakoupit pozemek s chatou (cena 790,000,-). Problém byl v tom, že chata na pozemku byla na černo, takže se kupoval pouze pozemek. Pak Kalabza nám doporučil svého hypotečního specialistu pana Jiřího Fackengerga, který s námi probral vše ohledně hypotéky. Domluvili jsme se na hypotéce od ČS ( nejlepší podmínky atd.), říkal, že s hypotékou nebude žádný problém, že máme vysoké příjmy atd. Tak isme se tedy podepsali rezervační smlouvu a zaplatili 58,000,-. Pan Kalabza, tvrdil, že pokud nám nevyjde hypoteka, peníze nám vrátí. Den na to nám volal hypoteční specialista a řekl nám, že na tokovýto pozemek nám žádná banka hypotéku nedá ( ani když jsme ručili bytem 3+1). Tak jsme byli zklamaní a volali to panu Kalabzovi, že nedostaneme hypotéku a aby nám tedy rezervační poplatek vrátil. On nás odbyl slovy, že si můžeme vzít americkou hypotéku s nějakými 6% úroku a že nám žádné peníze nevrátí. Přijde mi opravdu sprosté, že jeho specialista, neví a nebo nechtěl říct, že nám nikdo hypotéku nedá a mylně nás informuje. Nešli bychom do toho, za předpokladu nějaké americké hypotéky a to jsme i říkali tomu specialistovi.

Takto si pan Kalabza příjde na hezké peníze z rezervací, protože nikomu banka hypotéku nedá. Ale o tom je pan Kalabza ani specialista samozřejmě informovat nebudou.

Myslíte, že máme nějakou šanci na vrácení peněz? Chtěla bych, aby se lidé dozvěděli co je pan Kalabza zač. Moc děkuji za vaše stránky a za přečtení tohoto dopisu.

V Chrudimi 10.8.2013     M.P.