Nový certifikát pro firmu Bezreklamky

12.11.2012 22:43


Firma Bezreklamky se poměrně často chlubí svým Certifikátem s názvem "TOP - Test Obchodních Podmínek" uděleným občanským sdružením Spotrebitel.net, který si můžete prohlédnout zde. O daném certifikátu se hovoří i v této reportáži, kde dané občanské sdružení výslovně uvedlo, že hodnotilo pouze písemné obchodní podmínky a Reklamační řád, přičemž NIJAK NEŘEŠILO celkové obchodní praktiky firmy Bezreklamky.

Rozhodli jsme se tedy tuto zásadní mezeru vyplnit, vyhrnuli jsme si rukávy a stejně jako občanské sdružení Spotřebitel.net udělilo i naše občanské sdružení Společná obrana firmě Bezreklamky tento náš certifikát, kde jsme tentokrát ohodnotili jejich celkové obchodní praktiky. Tento certifikát byl taktéž dnes v podvečer odeslán v listinné podobě přímo do firmy, aby si jej mohla dát za rámeček (jak se to obvykle s podobnými certifikáty dělá).

Na rozdíl od certifikátu, který si firma Bezreklamky koupila od sdružení Spotrebitel.net, jsou zde však některé drobné odlišnosti tak, aby se to firmě Bezreklamky nepletlo až bude těmito významově shodnými certifikáty dvou rovnocenných občanských sdružení argumentovat před soudy a jinými orgány:

  • Tento certifikát jsme udělili zcela zdarma, neboť jsme narozdíl od Spotřebitel.net vycházeli - vedle dlouhodobé a hluboké analýzy podepřené mnoha důkazy - z našeho vnitřního přesvědčení, že si firma Bezreklamky tento náš certifikát opravdu zaslouží;
     
  • Jestliže se certifikát udělený občanským sdružením Spotrebitel.net jmenuje "TOP", pak jsme ten náš pro odlišení nazvali "BOTTOM" - jako výraz protipólu anglického výrazu "TOP = špička". Jiné významy anglického slova "BOTTOM" jsou v této souvislosti samozřejmě čistě náhodné a nijak nesouvisející;
     
  • Na rozdíl od certifikátu občanského sdružení Spotrebitel.net, který má omezenou platnost má ten náš platnost NEOMEZENOU a byl tedy udělen na celou dobu existence této firmy - od jejího vzniku až po (věřme že brzký) zánik.
  • Námi udělený certifikát je celkově hezčí a barevnější :-)

 

Pokud byste se snad nedejbože ocitli u soudu v roli žalovaných ze strany této firmy, nezapomeňte tento certifikát přiložit ke svému vyjádření k žalobě, které v případě potřeby najdete zde.