Pozor na realitní kancelář MAXEN z Pardubic!

13.07.2013 20:41

 

Na trhu s realitami se objevila další podivná realitní kancelář. Říká si MAXEN a sídlí v Pardubicích přímo na Třídě Míru č.90, tedy na velmi lukrativním místě. První zajímavou skutečností, kterou o.s.Společná obrana objevilo je, že ačkoli na webových stránkách této RK je uvedeno

IČ: 28851285 i DIČ:CZ28851285 , žádnou relitku s takovým názvem v Obchodním rejstříku nenajdete! (kdyby se to přeci někomu podařilo , dejte prosím vědět).

 

Jako majitel této neexistující RK vystupuje jistý Jaroslav Kalabza, který ač odejit z RK RE-MAX, pasoval sám sebe na Realitního specialistu.

 

Při zadání jeho jména do vyhledávače https://rejstrik-firem.kurzy.cz/osoby/jaroslav-kalabza/ , se nám ovšem kupodivu objeví název jiné RK a to

Royal Reality invest, s.r.o. IČ: 28851285 a DIČ: CZ28851285 (data jsou kupodivu shodná s daty, která na svých webových stránkách presentuje společnost MAXEN https://www.maxen.cz/cs/16-kontakt/ ).

Domnívám se, že s těmito našimi postřehy se jistě rádi seznámí pracovníci ČOI. Přenecháme tedy luštění této záhadné shody odborníkům a vrátíme se k příběhu pana Kalabzy.

Když se tedy pan Kalabza takto postavil „na vlastní nohy“, usoudil zřejmě, že je škoda ponechat „své“ klienty RE-MAXU a rozhodl se je pod různými záminkami vzít s sebou do své vlastní realitky Royal Reality Invest alas MAXEN.

Podle sdělení makléře RE-MAXu pana Farky, (na kterého se lidé poškození Kalabzou obrátili) mámil Kalabza údajně od lidí podpisy na nové exkluzívní smlouvy dokonce pomocí tvrzení, že se jedná jen o jakési doplnění stávající smlouvy s RE-MAXem. Mnoho lidí se takto dostalo do problémů, neboť má nyní podepsány dvě exkluzivní smlouvy se dvěma RK a v případě, že dojde k prodeji jejich nemovitosti, budou nuceni zaplatit dvě provize!

 

Naše sdružení se nyní zabývá konkrétně stížností pana H. , který měl řádně uzavřenu exkluzivní smlouvu na prodej své nemovitosti se společností RE-MAX a to do listopadu tohoto roku. Přestože pan Kalabza věděl, že tato smlouva je v době trvání nevypověditelná, doporučil panu H., aby RE-MAXu poslal výpověď a zároveň, aby podepsal novou exkluzívní smlouvu s ním.(respektive s MAXENEM, respektive s Royal Reality Investem)

Když panu H. došlo, že udělal hloupost a že se zřejmě dostal do problému, začal hledat kudy z této prekérní situace ven.

Až náhodou na netu narazil na naše stránky www.spolecnaobrana.net a my jsme mu doporučili, aby smlouvu s panem Kalabzou, respektive s MAXENEM ve lhůtě 14 dnů vypověděl. Což pan H. učinil.

Pan Kalabza ovšem odmítá vzít tuto výpověď na vědomí a vyhrožuje panu H. Soudy.

Po mnoha zkušenostech, kterých má naše sdružení s podobnými vykuky bohužel až příliš mnoho, lze sice předpokládat, že pokud má právník, kterým se Kalabza ohání, alespoň špetku soudnosti, nikdy do takto předem prohraného sporu nepůjde.

Nicméně i když se jedná pouze o šikanu, přesto to pana H. I jeho ženu, kteří nemají právní vzdělání a nevědí, komu dřív věřit, jistě stojí spoustu nervů.