Praha 6 jde kvůli bytu přes mrtvoly. Invalidní důchodkyni chce vystěhovat za každou cenu

10.12.2012 20:14

Stop sebevraždám, umístění v psychiatrických léčebnách a pod pražskými mosty díky asociální politice Prahy 6 v oblasti nájemního bydlení!" ! Pod tímto heslem vznikla  spontánní akce občanů na obranu jedné z nájemnic obecního bytu paní Jarmily Vondrákové. Ta prožila v tomto bytě 25 let a nyní nad ní visí hrozba exekučního vystěhování kvůli třem "nezaplaceným" měsíčním nájmům.

Tyto údajně nezaplacené nájmy navíc pocházejí z doby někdy před 10 roky. Přičemž paní Vondráková navíc stojí za svým doloženým tvrzením, že  byly z její strany uhrazeny. 

Jednání zastupitelstva je o to méně pochopitelné z lidského hlediska již z toho důvodu, že paní Vondráková je psychiatrickým pacientem v invalidním důchodu a na hrozbu exekucí reaguje konstatováním, že leda přes její mrtvolu. Což vzhledem k jejímu psychickému stavu, myslí zřejmě doslovně. 

čtěte takéPodvodníci pod ochrannými křídly českých zákonů

Na celém tomto smutném příběhu je ovšem nejzajímavější, že jiní dva nájemníci v témže domě dluží obci statisíce, přičemž byty na rozdíl od paní Vondrákové ani nevyužívají ani neudržují, a přesto proti nim radnice žádné kroky nepodniká! Ze strany občanů, kteří se rozhodli paní Vondrákovou podpořit je tedy radnici vyčítán kromě nehumánnosti zejména dvojí metr a dělení občanů do kategorií. Nikdo samozřejmě paní starostku s obálkou při činu nechytil, takže vše zůstává pouze v hypotetické rovině. Nicméně na otázku podle jakého klíče je tento dvojí metr zřejmě uplatňován, se sama nabízí odpověď- protože korupce.

Ačkoli řešení podobných stížností do programu Společné obrany www.spolecnaobrana.net  nespadá, přesto když se na Společnou obranu obrátili občané Prahy 6 s prosbou o pomoc, předsedkyně sdružení paní Glaserová nabízená videa se záznamem schůze zastupitelstva shlédla už jenom proto, že sama 35 let svého života v Praze 6 Bubenči prožila...A nestačila se divit. To podstatné se odehrává mezi 8 a 18 minutou:

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OcBbY56tRYg