PROLUX TO DEFINITIVNĚ PROJEL NA CELÉ ČÁŘE!

29.11.2012 09:55

Včera jsme konečně obdrželi Rozsudek Městského soudu v Praze ve věci Žaloby na určení neplatnosti smlouvy mezi PROLUXEM a panem Havránkem!

Tato žaloba byla vypracována bez pomoci právníků v době, kdy naše občanské sdružení fungovalo ještě svépomocí. Podařil se nám tak trochu husarský kousek, neboť do té doby byly podobné žaloby občanů (i občanů zastoupených právníky) soudy VŽDY zamítány pro údajný NEDOSTATEK DŮVODU NALÉHAVOSTI PRÁVNÍHO ZÁJMU!

Nám s naší laickou argumentací se ovšem podařilo tuto barieru prolomit a nejenže jseme vyhráli první kolo u Obvodního soudu pro Prahu 1, ale osvícení soudci u Městského soudu, prvoinstanční rozsudek potvrdili!

Naše díky tedy patří zejména paní předsedkyni senátu Mgr. Aleně Jedličkové a soudcům Mgr.Michaele Nippertové a JUDr. Petře Kotrlíkové

Stejně tak, jako v případě BEZREKLAMKY se stalo, že soudci konečně pochopili, že slabší stranu spotřebitele je třeba chránit a nikoli jen formalisticky posuzovat skutečnost, že nějaký cár papíru byl někým podepsán.

Celý Rozsudek je k nahlédnutí zde: