PROLUX - Usnesení Policie ČR

09.02.2013 18:38

Zhruba 500 lidí obdrželo v těchto dnech Usnesení Policie ČR Obvodního ředitelství Praha 1. o tom, že Vyšetřování statutárních orgánů a zaměstnanců PROLUXU pro podezření ze spáchání trestného činu podvod bylo již podruhé zameteno pod koberec, respektive zastaveno.

 

Proti tomuto usnesení, je možné podat do 3 dnů odvolání /Stížnost). Předsedkyně občanského sdružení Společná obrana Světlana Glaserová vyzývá poškozené občany, aby toto odvolání podali a to v jakékoli podobě "jak Vám zobák narostl"

 

Policie své Usnesení zdůvodnila tím, že ačkoli je vyšetřovateli jasné, že několik tisíc lidí bylo podvedeno, tak přesto české zákony v podstatě nedovolují, aby bylo proti jednatelům PROLUXU Petru Jasanskému a Miroslavě Šebkové, kteří řídí svůj podnik z Floridy vzneseno obvinění. Mezi podezřelými proti kterým bylo vedeno vyšetřování figuruje mimo jiné jméno soudního znalce Martina Jurenky, jinak vice presidenta společnosti PROLUX, který byl amnestován letos v lednu společně s mediálně známějším soudcem Berkou.

 

PROLUX zároveň stále ještě neuhradil pokutu 5 000 000, kterou společnosti udělila ČOI a vesele podniká dál pod novým názvem RealityInt. s.r.o. Lidé by si nyní měli dát velký pozor, neboť nově nyní tento PROLUX v novém kabátě uzavírá platné smlouvy s klienty po telefonu! Z takto uzavřených smluv pak mohou plynout stejné sankce, jako ze smlouvy uzavřené písemně.

 

Sdružení Společná obrana nyní čeká na nařízení dalšího soudního jednání o  Hromadné žalobě proti PROLUXU, kdy by mělo být vyslechnuto přes 200 svědků Je ovšem otázkou, zda společnost PROLUX, která již od loňského roku převádí své majetky na jiné firmy, nevyhlásí dříve insolvenci a tím pádem již nebude koho soudit.

Pod těmito odkazy najdete, jak může taková stížnost vypadat

PROLUX-STÍŽNOST NA USNESENÍ.doc (17 kB)

PROLUX-STÍŽNOST NA USNESENÍ 2.doc (45 kB)

STÍŽNOST TESAŘOVÁ.doc (14 kB)