Soud proti Bezreklamky v Rakovníku - prohráli jsme bitvu, nikoli válku

25.03.2013 18:28

Dnes jsme v Rakovníku proti Bezreklamky prohráli soud.

Šlo však o PÍSEMNOU smlouvu s uznáním závazku, kterou Bezreklamky uzavírala zhruba do druhé poloviny roku 2011 a která vypadala takto.

Dnešní prohra se tedy v žádném případě NETÝKÁ telefonicky uzavřených smluv!

Připadal jsem si dnes jako ve zlém snu - soudkyně JUDr. Zdeňka BRAUNOVÁ výslovně a před televizními kamerami podtrhla, že NEŘEŠÍ jestli je ta smlouva a ta firma poctivá či nepoctivá a že jí nezajímá, že stejný problém s tou firmou mají tisíce jiných lidí. Řešila jen to, že žalovaný u soudu přiznal, že smlouvu vůbec nečetl, podepsal uznání závazku a neprokázal, že by v průběhu 3 let od jejího uzavření Bezreklamce namítal svůj omyl při uzavření smlouvy.

Té paní soudkyni co dnešní případ rozhodovala, zjevně ujel vlak - nepochopila, že směr, kterým nás svým rozsudkem poslala, vede do Somálska, kde svoboda náleží jen tomu, kdo má drzejší čelo a žádné svědomí. Podle paní soudkyně je tedy v naprostém pořádku, když se Vás někdo na každém kroku pokouší podvést a je to podle ní jen a jen Vaše hloupost, když se mu to podaří.

Tato cesta však vede do společnosti, ve které budou lidé z opatrnosti raději paušálně odmítat veškeré obchodní nabídky a na ty, které odmítnout nemohou (včetně koupě obyčejného rohlíku v samoobsluze) si budou muset platit drahé právníky a přitom se tiše modlit, aby právníci druhé strany mezitím nevymysleli nějaký nový - méně okoukaný fígl. Dovedeno do důsledků to povede ke zhroucení ekonomiky. V tom lepším případě zůstane určitá část občanů zcela bezprávná.

Dnešní den mne velmi mrzí a jediné co mně drží nad hladinou je skutečnost, že existuje více opačných rozsudků než ten, který byl vynesen dnes. Tedy mravných a spravedlivých rozsudků, které rozhodly v souladu s dobrými mravy a nekalým praktikám (narozdíl od toho dnešního rozsudku) soudní ochranu neposkytují (viz odkazy na konci tohoto článku). Věřím, že Nejvyšší soud na základě našeho podnětu a podnětu Krajského soudu v Praze již brzy sjednotí výklad - a především - že se svým rozhodnutím také nevydá do Somálska.

Dneškem byla prohrána významná, ovšem pouze dílčí bitva v této válce proti nekalým obchodním praktikám. Proti dnes vynesenému rozsudku jsme již začali s vypracováváním Ústavní stížnosti. Zároveň urychlujeme práce na zápůrčí žalobě proti Bezreklamky a UP Promotion.

Pokud můžete, podpořte nás jakýmkoli finančním příspěvkem na toto naše transparentní konto - Vaše prostředky budou použity právě pro účely přípravy těchto dokumentů.